kurser   |   foredrag   |   rådgivning   |   korrektur   |   sprogtip   |   komma   |   kontakt   |   om

Tjek på tegnsætningen

– et kursus om kommaerne og de andre tegn


Heldagskursus i København, Odense og Aarhus.


Komma bør ikke være et ligegyldigt tegn. Hvis det var det, var der ingen grund til at sætte det. Men kommaet i Danmark er blevet både en ligegyldighed og et problembarn – alt efter med hvilken interesse man ser på det. Og resultatet er at ellers dygtige skribenter ikke kun fejler i detaljen, men simpelthen misser betydningsafgørende kommaer.

Retskrivningspolitiets kommakursus handler ikke bare om kommaregler, men lige så meget om at skærpe din sproglige forståelse (og dit sætningsgrammatiske blik) så du fremover er i stand til i praksis at anvende reglerne korrekt og elegant.

Vi vil beskæftige os med både grammatisk komma og nyt komma. Grammatisk komma er det mest udbredte, mens nyt komma fra et sprogligt synspunkt er det mest anbefalelsesværdige – og derfor er et overordnet kendskab til begge kommateringspraksisser hensigtsmæssigt. Du kan under hele kurset, inkl. øvelser, holde dit fokus på den kommapraksis du selv ønsker. Der er specifikke udfordringer ved begge, men langt det meste er fuldstændig identisk for de to praksisser, eftersom kommaerne i nyt komma er en delmængde af kommaerne i grammatisk komma.

Vi kommer også ind på tegnsætning i bredere forstand, og vi kommer sågar kort ind på andre strukturskabende elementer på både sætnings- og tekstniveau.

Kursets underviser, Martin Lund, har beskæftiget sig indgående med god og meningsfuld tegnsætning og kender alle regelkrinkelkroge i begge kommapraksisser. I 2009 skrev han speciale om kommatering og viste at korrekt, god og nuanceret tegnsætning ikke behøver at være indviklet at forstå, men snarere ligger ligefor.

Opfølgning
Der er selvfølgelig en masse kommaøvelser på kurset, men også efter kurset gives der mulighed for opfølgende kommaøvelser som en del af pakken.

 

Få 600 kr. i rabat på dit første kursus hos Retskrivningspolitiet.

Normalpris: 2.600 kr., inkl. morgenmad, frokost og anden forplejning.
NB: Introduktionspris: 2.000 kr.

Klokkeslæt: 10.00-16.00.

Aarhus
Dato: tirsdag d. 9. maj 2017
Sted: Studsgade 44,
8000 Aarhus C

København
Dato: onsdag d. 7. juni 2017
Sted: Symbion Science Park, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Odense
Dato: onsdag d. 23. august 2017
Sted: Dronningensgade 23,
5000 Odense C
 

Tilmelding
Skriv på en mail sammensat af "kontakt@" og "retskrivningspolitiet.dk", eller ring på .

Mængderabat
Tager du begge Retskrivningspolitiets åbne kurser, får du 40 pct. i rabat på det andet kursus.

Grupperabat
Spørg efter tilbud om grupperabat hvis I er flere der vil på kursus sammen.